Persbericht

 Op zaterdag 9 oktober 2021 kun je in Nederland en België, veelal gratis, kennismaken met de dienstverlening van wandel- en natuurcoaches tijdens de 10e Natuur- en WandelCoachDag – #NWCD21.

Mentale kracht en weerbaarheid zijn thema’s waar een wandelcoach o.a. aandacht aan geeft. De natuur wordt daarbij ingezet als hulpmiddel. De gewenste veranderprocessen komen al wandelend in de buitenlucht sneller op gang. De natuur brengt ontspanning, dient als metafoor en relativeert.

Zo’n 70 tot 80 wandelcoaches in Nederland én België bieden op deze dag, deze  kennismaking aan. De achtergronden van wandelcoaches die meedoen aan de 10e Natuur- en WandelCoachDag zijn divers, van natuureducatie tot mindfulness, van kindercoaching tot rouwverwerking. Maar ze hebben tenminste één ding gemeen: samen wandelen in de natuur. Het praat echt heel anders wanneer je naast elkaar loopt dan wanneer je, binnenskamers, tegenover elkaar zit. Wandel- & natuurcoaches trekken er op uit alsof je het avontuur tegemoet treedt en lopen zij-aan-zij met je op als een trouwe kameraad met een luisterend oor.

De Natuur- en WandelCoachDag is bedoeld om de bekendheid van deze vorm van coaching in de buitenlucht te promoten. Via de website en social media worden mensen uitgenodigd om mee te doen met kennismakingsactiviteiten. In elke provincie in Nederland en België is wel iets te vinden: één-op-één wandelingen, groepsoefeningen, voorlichting…  En alles is veelal gratis!

Deze coaches vormen een groeiende beroepsgroep. Steeds meer coachpraktijken nemen wandel- en natuurcoaching op in hun aanbod en tenminste vier opleidingen leveren coaches af die zich aansluiten bij bestaande praktijken of zich zelfstandig vestigen. Ook is er wetenschappelijk aandacht voor de resultaten van coaching in de natuur en de – neurologische – relatie tussen actief bewegen en actief denken, bijvoorbeeld bij professor Erik Scherder aan de Vrije Universiteit te Amsterdam of het onderzoek van Agnes van de Berg in opdracht van De Friesland Zorgverzekeraar.

Alle informatie vind je op www.natuurenwandelcoachdag.nl

Einde Persbericht

Meer info: Jan Jochems (Wandelcoach) tel 06-22564346.

www.natuurenwandelcoachdag.nl
https://www.facebook.com/nationalewandelcoachdag

De Natuur- en WandelCoachDag wordt in 2021 voor de 10e keer georganiseerd.

Het onderzoek van Agnes van de Berg in opdracht van De Friesland Zorgverzekeraar is bereikbaar via deze link: http://www.agnesvandenberg.nl/Buiten_is_gezond.pdf