Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

EcoTuning

zaterdag 31 oktober 2020 : 10:00 - 13:00

Gratis

“Zorgen voor jezelf, de ander, de samenleving en de aarde leiden tot een zinvol, gezond en gelukkig leven.” (Ann Sterckx)

Tijdens een revitaliserende en inspirerende groepswandeling laat Ann je de praktijk van EcoTuning ervaren in en met het mooie natuurgebied De Nuchten (Idegem). EcoTuning baseert zich op de ecopsychologie en ecotherapie. Zo zul je o.a. kunnen beleven hoe natuur heilzaam kan zijn voor je gezondheid. Hoe de spiegelende kracht van de natuur jou in je leven kan inspireren. Hoe je zintuigen en lichaam in interactie met de natuur je bij je diepste essentie brengen. Hoe een gevoel van eenheid met de natuur je tot een innerlijke stilte brengt. Of hoe een onverwachte ontmoeting wel eens transformerend kan zijn … Kortweg, je proeft zowel zintuiglijk als lichamelijk hoe het zou zijn als de natuur je innerlijk levenskompas wordt.

Praktisch: Laarzen zijn aangewezen. Inschrijven is noodzakelijk. Max. 20 deelnemers.

Deze wandeling wordt verplaatst naar een latere datum (zie website)

Jouw begeleidster is Ann Sterckx. Ze is ecopsychologe en is diep gepassioneerd door het thema mens-natuur. Ze is de bezielster van EarthWise Education, Leercentrum van Ecopsychologie en Verbinden met natuur, waar je er o.a. de opleiding EcoTuner kan volgen. Ze is ook mede-bestuurster van Open Huis Natuurcoaching vzw. Ze is auteur van het “Handboek Natuurcoaching. De Koraalwaaier als leidraad.” en medeauteur van “Goddelijk Wild”. Daarnaast doctoreert ze aan de Leerstoel Zorg & Natuurlijke leefomgeving, Universiteit Antwerpen over de relatie zelfzorg, verbondenheid met natuur en professionele praktijk. Haar verbondenheid met de natuur is haar innerlijk levenskompas.

Locatie

Natuurreservaat De Nuchten
Nuchten, 76
Idegem, 9506 België
+ Google Maps
Site:
https://www.natuurenbos.be/denuchten

Organisator

EarthWise Education
E-mail:
info@earthwise.education
Site:
www.earthwise.education